Коронавирус Covid-19

Телефони за въпроси относно Коронавирус COVID-19
09.07.2020
Денонощен телефон на РЗИ за въпроси свързани с COVID-19 - 0879/144 830Телефон за спешни случаи, валиден за целия Европейски съюз: 112 Информационната телефонна линия на Министерството на здравеопазването Граждани и организации могат да задават своите въпроси относно COVID-19 денонощно на телефонен номер 02 807 87 57. Причина да бъде открита информационната телефонна линия на Министерството на здравеопазването са зачестилите запитвания на граждани и организации относно новия коронавирус: симптоми, диагностика, превенция, работа със стоки, пристигащи от засегнатите региони,  пътувания от и за държави, в които има регистрирани случаи на COVID-19. Информация за COVID-19 можете да намерите и тук, в рубриките „За граждани“ и „За медицински специалисти“.

Днес, 9 юли 2020 г., министърът на здравеопазването издаде заповед, с която считано от утре, 10 юли, не се разрешават посещенията на закрито в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения.
09.07.2020
Посещенията в тези обекти на открито се допускат при заетост до 50 % от общия капацитет на заведенията и при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба е задължително на всички закрити обществени места
25.06.2020

Носенето на маска или друго предпазно средство остава задължително в обществения транспорт, в аптеки и лечебни заведения
15.06.2020
Всички лица, когато се намират в обществения транспорт, в аптеките и лечебните заведения, са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.

Развитие по случая на пациентка с положителна проба за коронавирус, установена в МБАЛ „Св. Иван Рилски”
11.06.2020
На 8 юни 2020 г., във Филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в МБАЛ „Св. Иван Рилски”, гр. Козлодуй, в неврологичното отделение, е приета пациентка с инсулт. След направени проби е установен положителен резултат на зараза с COVID-19. Възрастната жена, която е на 73 години, е транспортирана за лечение в София и към момента се намира в добро състояние.

Със заповед на Министъра на здравеопазването се разрешават посещенията на градски паркове и градини на територията на община Козлодуй
30.05.2020
Гражданите могат да се разхождат в паркове и градини, като  остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Търсене
facebook
 
УЧАСТВАТЕ ЛИ В БЛАГОТВОРИТЕЛНИ ИНИЦИАТИВИ?