Новини
Space Camp Turkey 2019
05.04.2019

Община Козлодуй и Център за творческо обучение предоставят две пълни стипендии на две деца от Козлодуй за участие в международния космически лагер Space Camp Turkey. Конкурсът се проведе в рамките на сформираното през 2018 г. сътрудничество между Община Козлодуй и Център за творческо обучение в областта на образованието паралелно от националния конкурс за Център за творческо обучение, чиито резултати излезнаха миналата седмица на фейсбук страницата на Центъра.
Експертното жури оцени всички кандидатури от град Козлодуй и взе единодушно решение двете пълни стипендии да получат финалистите:
А. Кисьоски
Р. Стайкова
Стипендията покрива разходите по 6-дневния престой, храната, таксата за участие и пътуването на децата (без допълнителни дневни пари) и е в размер на 1250 долара. Всички останали участници в конкурса на Община Козлодуй са класирани за Space Camp Turkey и могат да участват след заплащане на съответната такса. По азбучен ред това са:
А. Симеонов
Г. Пилчев
Д. Николова
Е. Аврамов
Л. Кръстанова
Н. Иванов
С. Тончев
Всички кандидати трябва да потвърдят участие на посочените контакти в рамките на две седмици. При липса на потвърждение пълните стипендии ще се присъдят на следващите в списъка по точки кандидати.
Повече за космическия лагер на сайта на Space Camp Turkey в България - spacecamp.cct.bg.
За въпроси пишете на spacecamp@cct.bg или се свържете с организаторите от Център за творческо обучение на телефон 0882 506 425.

---------------------------------------------------

Ето и малко повече информация за космическия лагер:

Space Camp Turkey e учебно-тренировъчен лагер, създаден през 2000 година по модел на NASA в гр. Измир, Турция. Лятната програма на Space Camp Turkey развива познанията на децата в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, пребиваване в изкуствена безтегловна среда, използване на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други.
Координатор на програмата Space Camp Turkey за България е Център за творческо обучение, който работи в тясно сътрудничество с тренировъчния център Space Camp Turkey вече 14 години.

През 2018 г. 8 деца от община Козлодуй участваха в учебно-тренировъчния лагер в гр. Измир, Турция. Две пълни стипендии бяха предоставени от Община Козлодуй и Център за творческо обучение и 6 пълни стипендии – дарение от „АЕЦ Козлодуй” ЕАД.
Търсене
Харесва ли ви новата визия на сайта?
facebook