Новини
В метално сърце и в Козлодуй се събират вече пластасови капачки
22.03.2019
С метално сърце за събиране на пластмасови капачки Община Козлодуй се включи в националната кампания „Капачки за бъдеще” на Фондацията „Лазaр Радков”, свързана с осигуряването на кувьози за болници в по-малките градове на страната.
Металното сърце е поставено между „Клуб 33” и „Зеления капан”, до подземните контейнери. Всеки може да бъде съпричастен в благотворителната кауза, като постави лично събрани капачки в конструкцията.
С поставянето на сърцето гражданите ще могат да дарят събраните капачки в удобно за тях време, независимо от работното време на институциите.
В същото време, община Козлодуй продължава да приема по-големи количества събрани капачки и на място, в сградата на Общината или в старата полиция.
Могат да се събират всякакви пластмасови капачки: от вода, безалкохолни и други напитки, но не и от козметика, перилни и почистващи препарати, означени като опаковки от опасни вещества. 
На всеки шест месеца, през пролетта и през есента, Фондация „Лазaр Радков” прави по едно голямо събиране на капачките от всички пунктове в страната.
По данни на фондацията към момента над 20 000 души са се ангажирали със събирането на „Капачки за бъдеще”.
Повече за кампанията и пунктовете в цялата страна можете да прочетете на фейсбук страницата на кампанията „Капачки за бъдеще”.


  
Търсене
facebook
 
Харесва ли ви новата визия на сайта?