Община Козлодуй и Център за творческо обучение награждават ученици със стипендии за космически лагер през 2018 г.

Дата на публикуване: 07.01.2018 15:14

Две пълни стипендии за участие в международен космически лагер Space Camp Turkey ще предоставят Община Козлодуй и Център за творческо обучение в конкурс за есе или видео есе. Конкурсът се провежда в рамките на новосформираното сътрудничество между Община Козлодуй и Център за творческо обучение в областта на образованието. Стипендията покрива разходите по 6-дневен престой, храна, такса участие и пътуване на децата до Измир, Турция и е в размер на 1 250 долара.
За стипендиите могат да кандидатстват ученици на възраст между 9 и 15 години от община Козлодуй с интереси в науката, технологиите и владеят английски език, тъй като обучението ще се осъществява само на английски. Желаещите за участие трябва да напишат авторско есе или видео есе по една от следните теми:

Тема 1: Създадено за Космоса - използвано на Земята.
Тема 2: Космическите пионери.
Тема 3: Спорт в Космоса.

Обемът на творбите за конкурса не трябва да надхвърля 400 думи или 5 минути, а кандидатурите се приемат онлайн до изтичането на крайния срок. Двамата стипендианти ще имат възможност да се обучават в космическия лагер Space Camp Turkey заедно с връстници от цял свят.
Желаещите могат да кандидатстват за стипендия на сайта на Space Camp Turkey в България - spacecamp.cct.bg или директно през този линк.
За допълнителни въпроси могат да пишат на spacecamp@cct.bg или да се свържат с организаторите на телефон 0882/ 506 425.
На 10 януари 2018 г. от 16.00 часа в Зрителна зала на НЧХП „Христо Ботев-1879”, гр. Козлодуй ще се проведе среща-презентация, на която ще се запознаете с координатора на програмата Space Camp Turkey за България Гергана Райжекова. На срещата ще може да зададете своите въпроси относно програмата, начините за кандидатстване и стипендиите.

Space Camp Turkey e учебно-тренировъчен лагер, създаден през 2000 година по модел на NASA в гр. Измир, Турция.
Лятната програма на Space Camp Turkey развива познанията на децата в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, пребиваване в изкуствена безтегловна среда, използване на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други.
Координатор на програмата Space Camp Turkey за България е Център за творческо обучение, който работи в тясно сътрудничество с тренировъчния център Space Camp Turkey вече 14 години.
Център за творческо обучение провежда редица дейности, свързани с ученето през целия живот и активно работи в сферата на формалното и неформално образование. Мисия на Център за творческо обучение е подобряване на образователна среда в България чрез развиване на ключови компетенции, разкриване потенциала, както на учащи, така и на обучители-специалисти, и отглеждане на конкурентноспособни кадри, успешни в професионалната и в социалната сфера на своя живот. Освен това Центърът работи активно и върху въвеждането на цялостен подход в общото образование, който разглежда физическите, умствените и социалните аспекти на цялостната личност на ученика.

Търсене

Резултати от анкета

1. Колко често ползвате услугите на Общинска администрация?

Резултати:
Всеки месец :
7% Complete (success)
Няколко пъти годишно :
26% Complete (success)
Един-два пъти годишно :
67% Complete (success)

2. Какво е отношението на служителите, които Ви обслужват?

Резултати:
Вежливо/учтиво :
38% Complete (success)
Формално :
37% Complete (success)
Грубо :
25% Complete (success)

3. В каква степен получавате нужната Ви информация?

Резултати:
Напълно :
37% Complete (success)
Отчасти :
44% Complete (success)
Не мога да преценя :
19% Complete (success)

Facebook

 

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи