Анкета

Участвате ли в благотворителни инициативи?
Резултати

Предстоящи събития

Не са налични събития

Снимки от Козлодуй

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Актуално

RSS Новини

feed-image RSS канал

Календар

 Последен месец Октомври 2017  Следващ месец
П В С Ч П С Н
week 39 1
week 40 2 3 4 5 6 7 8
week 41 9 10 11 12 13 14 15
week 42 16 17 18 19 20 21 22
week 43 23 24 25 26 27 28 29
week 44 30 31
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
SEO services
Вие се намирате в: Начало Акценти Започнаха аварийни ремонти на улици

Започнаха аварийни ремонти на улици

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 

След внесено в Общината на 3 август уведомително писмо от Ангел Славчев, представител на група „Пътна инфраструктура град Козлодуй” в социалната мрежа „Фейсбук”, на 07.08.2017 г., в периода 17.00 – 18.15 часа, пред сградата на общинска администрация се проведе граждански митинг-протест във връзка с лошото състояние на пътната инфраструктура и неизпълнени обещания. Присъствалите на мероприятието, около 25 граждани на община Козлодуй, изразиха своето недоволство от пътната инфраструктура, некачественото изпълнение, липсата на контрол от страна на общинска администрация. „Общината е заделила 300 хил. лв., които за съжаление не може да използва, защото обществената поръчка за избор на изпълнител е спряна поради обжалване. Общинското ръководство е направило всичко възможно в законовите рамки за започване на ремонтни дейности на пътна инфраструктура в община Козлодуй”, каза зам.-кметът Юрик Мартинов, който се срещна с гражданите.
Дискусията започна с въпроса: „Защо точно днес са започнати ремонтни дейности?”. В отговор г-н Мартинов разясни, че във връзка с крайно лошото състояние на пътната инфраструктура на Общината и постъпилите сигнали от граждани и РУ Козлодуй, се е провело извънредно заседание на комисията по безопасност на движението към община Козлодуй и Щаба по Плана за защита при бедствия на община Козлодуй. На заседанието е взето решение да бъде осъществен авариен ремонт на невралгичните участъци, за да се избегнат предпоставки за ПТП. За целта е подписан договор в законовите рамки с фирма изпълнител, направен е обход на гр. Козлодуй и селищната система и днес е подписан Акт образец 2, с който стартират ремонтните дейности. В документа са заложени 11 бр. отсечки от улици в Козлодуй, и 6 бр. в селата Хърлец, Гложене и Бутан. Пред гражданите е представен и списък с улиците, които предстоят да буъдат възстановени.
Г-н Орманов, един от протестиращите, предложи да бъде сформиран обществен комитет от технически грамотни специалисти, който да извършва граждански контрол над работата на фирмите изпълнители.
Диалогът протече емоционално, но ползотворно за бъдещата работа на общинска администрация.
„По настояване на гражданите вече няма да бъдем толерантни и започваме да налагаме санкции на тези, които не възстановяват пътната настилка след ремонтни дейности, както отдавна трябваше да направим”, с тези думи зам.-кметът закри срещата.

 

100817

Добавете коментар

Писането на кирилица е задължително!
Забранено е:
1. Злоупотребата с Емотиконите. Използвайте ги умерено.
2. Превръщането на секцията за коментари в чат стая. За тези цели използвайте създаден за това софтуер.
3. Лош език. Нападки от всякакъв род са неприемливи.
4. Популяризиране на нелегални продукти
Модераторите имат право да редактират и трият коментари, които не отговарят на горните критерии!
5. Писането на латиница.
Колкото по-ясно, грамотно и лесно четимо е написан даден коментар - толкова повече хора ще го прочетат

Пишете грамотно.

Пишете на български.

Пишете на кирилица.

Не използвайте главни букви (писането с главни букви се приема като ВИКАНЕ).

Не е препоръчително и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и др. с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата.


Защитен код
Обнови

Joomla SEF URLs by Artio
Този сайт е създаден в рамките на проект "Община Козлодуй - ефективна, ефикасна и прозрачна общинска администрация в услуга на потребителите", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от Община Козлодуй и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този сайт отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.