Анкета

Участвате ли в благотворителни инициативи?
Резултати

Предстоящи събития

Не са налични събития

Снимки от Козлодуй

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Съобщения ОбС

RSS Новини

feed-image RSS канал

Календар

 Последен месец Септември 2017  Следващ месец
П В С Ч П С Н
week 35 1 2 3
week 36 4 5 6 7 8 9 10
week 37 11 12 13 14 15 16 17
week 38 18 19 20 21 22 23 24
week 39 25 26 27 28 29 30
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
SEO services
Вие се намирате в: Начало Акценти Вокална група „Щуротреска“ - с поздрав за лекарите и здравните работници в община Козлодуй

Вокална група „Щуротреска“ - с поздрав за лекарите и здравните работници в община Козлодуй

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 

На 6 април, в НЧХП „Христо Ботев“ с голям концерт на „Щуротреска“ бе отбелязан Световния ден на здравето – 7 април. Концертът бе организиран от ЦПЛР – ОДК и Община Козлодуй..
В чест на здравните работници в община Козлодуй и с идеята, че песента носи вдъхновение, малките певци от вокалната група представиха богат репертоар от детски песни., Така те поднесоха своя своеобразен поздрав към всички хора „в бели престилки“, посветили усилията и професията си в името на здравето и живота.
Гости на концерта бяха Мая Занева – Председател на Общински съвет – гр. Козлодуй и Лиляна Рашкова – Директор дирекция „Хуманитарни дейности“. От името на Маринела Николова – кмет на Община Козлодуй бяха поднесени цветя придружени с поздравителен адрес, в израз на признателността към труда и мисията на здравните работници, и пожелание към певците от вокална група „Щуротреска“ за нови творчески успехи. Така, детското изкуство, хуманността на медицинската професия и общинските цели за бъдещето на града намериха своя обединяващ фокус в изпълнената с музика и настроение празнична зала.
По време на концерта, към сцената на „Щуротреска“ се присъединиха: театрална трупа „Три-четири“ от детския комплекс в Козлодуй и танцовите състави към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ от с. Бутан, а специален гост на събитието бе Калоян Вешков – възпитаник на вокалната група, спечелил много музикални призове и познат от ТВ шоуто „Големите надежди“.
С много обич и топлина към малките певци, към „Щуротреска“ се обърнаха музикалните педагози Галя Цветанова – ръководител на вокалната формация и Здравка Николаева – корепетитор. От своя страна Таня Спасова – Директор на ЦПЛР – ОДК поздрави групата и ръководителите за многото награди и почетни отличия през годините, и пожела нови успехи на националната и международна сцена на детското музикално творчество.
Концертът е част от Седмица на детската книга книга и изкуствата за деца, чествана традиционно всяка година в детския комплекс. В рамките на детската седмица за изкуство, преди дни - на 3 април, бе проведена и Четиринадесетата Областна изложба на детски рисунки и фотографии, събрала над 350 участника от 33 учебни заведения и школи, и спечелила вече популярност не само на областно, но и на национално ниво.
ЦПЛР – ОДК планира още много и различни творчески участия, като наскоро предстои и премиерата на новата авторската постановка на театрална трупа „Три-четири“, наречена „DAB! – Философия на свободата“. Много смях, ирония и парадокси очакват младежката публика.

 

   thumb IMG 4055   thumb IMG 4134

   thumb IMG 4140   thumb IMG 4187

Добавете коментар

Писането на кирилица е задължително!
Забранено е:
1. Злоупотребата с Емотиконите. Използвайте ги умерено.
2. Превръщането на секцията за коментари в чат стая. За тези цели използвайте създаден за това софтуер.
3. Лош език. Нападки от всякакъв род са неприемливи.
4. Популяризиране на нелегални продукти
Модераторите имат право да редактират и трият коментари, които не отговарят на горните критерии!
5. Писането на латиница.
Колкото по-ясно, грамотно и лесно четимо е написан даден коментар - толкова повече хора ще го прочетат

Пишете грамотно.

Пишете на български.

Пишете на кирилица.

Не използвайте главни букви (писането с главни букви се приема като ВИКАНЕ).

Не е препоръчително и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и др. с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата.


Защитен код
Обнови

Joomla SEF URLs by Artio
Този сайт е създаден в рамките на проект "Община Козлодуй - ефективна, ефикасна и прозрачна общинска администрация в услуга на потребителите", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от Община Козлодуй и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този сайт отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.