Анкета

Участвате ли в благотворителни инициативи?




Резултати

Предстоящи събития

Не са налични събития

Снимки от Козлодуй

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Съобщения ОбС

RSS Новини

feed-image RSS канал

Календар

 Последен месец Септември 2017  Следващ месец
П В С Ч П С Н
week 35 1 2 3
week 36 4 5 6 7 8 9 10
week 37 11 12 13 14 15 16 17
week 38 18 19 20 21 22 23 24
week 39 25 26 27 28 29 30
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
SEO services
Вие се намирате в: Начало Акценти В очакване на „Ботеви дни 2017”

В очакване на „Ботеви дни 2017”

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 17 май - 2 юни

За началото на „Ботеви дни 2017” Община Козлодуй е подготвила автентична, интересна и богата програма.
Откриването ще се състои на 17 май, с организиран маратон, в които ще се включат ученици, спортисти и граждани от различни възрастови групи. Маратонът ще стартира в 17:30 часа от Ботев парк и ще финишира на площад „Христо Ботев”. Пред НЧХП „Христо Ботев – 1879” спортните клубове ще имат възможността да представят своята спортна дейност, състезатели, постижения и награди.
На 24 май от 10.00 с традиционно шествие, в което ще се включат училища, детски градини, пенсионерски клубове, служители на общинска администрация и граждани ще празнуваме Деня на славянската писменост и култура. В салона НЧХП „Христо Ботев – 1879” ще се състои церемония за награждаване на изявени ученици, учители и културни деятели от общината.
На 27 май Козлодуй ще бъде домакин на стотици походници от различни краища на страната, желаещи да преминат „По стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до Околчица”. „Близо 80 ученици ще се включат в групата от общината и се радвам, че за пръв път от десет години имаме такова силно присъствие в Ботевия поход”, коментира кметът Маринела Николова.
27 май ще започне с „Училище по родолюбие”, в което могат да се включат групи от деца и младежи с интерес към историята. Младежите от ОДМП ще участват с арт-работилници, и всеки желаещ може да изработи тематичен сувенир, който да запази за спомен от събитието. Гражданите ще имат възможност да плават по река Дунав с параход „Радецки” в 14, 16 и 17 часа. Официални гости на събитието и гражданите ще се насладят на вечерната програма, която обещава да е много разнообразна и богата. Участие ще вземат местни самодейни състави и изпълнители. Кулминация на програмата е за гостуващ ансамбъл и вокалите на Ансамбъл „Чинари”, които ще изпълнят тематични патриотични песни. Вечерта ще завърши с Възпоменателен митинг-заря и тържествена проверка.
За втора поредна година на 28 май ще се проведе младежки фестивал „Шумът на реката” в Ботев парк, който цели да популяризира спорта и здравословния начин на живот. Организатори са ОДМП със съдействието на Община Козлодуй и подкрепата на частни фирми. Фестивалът включва спортни атракциони, щандове с плодови смутита, фрешове, лимец, суши, с които да се популяризират здравословното хранене и хранителни навици. Във вечерната програма ще се включат рок-група от Монтана, ще звучат поп песни, хип-хоп танци, изпълнени от ученически групи от Козлодуй и региона. Кулминацията отново ще бъде атрактивния цветен прах, който ще се разпръсне сред младежите.
Международни групи от Сърбия, Молдова и Румъния ще гостуват на празника на града – 30 май. Сцената на читалището ще приюти и местни състави за празничния концерт. Преди това в залата на СУ „Св. св. Кирил и Методий” ще се проведе тържествено заседание на Общински съвет Козлодуй и церемония за връчване на отличието „Почетен гражданин на град Козлодуй”.
Община Козлодуй е подготвила пъстра поредица от събития, а скоро ще се публикува и празничният календар за месец май. За всяко отделно събитие ще има и допълнителна информация.

thumb Botevi dni

Добавете коментар

Писането на кирилица е задължително!
Забранено е:
1. Злоупотребата с Емотиконите. Използвайте ги умерено.
2. Превръщането на секцията за коментари в чат стая. За тези цели използвайте създаден за това софтуер.
3. Лош език. Нападки от всякакъв род са неприемливи.
4. Популяризиране на нелегални продукти
Модераторите имат право да редактират и трият коментари, които не отговарят на горните критерии!
5. Писането на латиница.
Колкото по-ясно, грамотно и лесно четимо е написан даден коментар - толкова повече хора ще го прочетат

Пишете грамотно.

Пишете на български.

Пишете на кирилица.

Не използвайте главни букви (писането с главни букви се приема като ВИКАНЕ).

Не е препоръчително и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и др. с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата.


Защитен код
Обнови

Joomla SEF URLs by Artio
Този сайт е създаден в рамките на проект "Община Козлодуй - ефективна, ефикасна и прозрачна общинска администрация в услуга на потребителите", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от Община Козлодуй и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този сайт отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.