Анкета

Участвате ли в благотворителни инициативи?
Резултати

Предстоящи събития

Не са налични събития

Снимки от Козлодуй

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Актуално

RSS Новини

feed-image RSS канал

Календар

 Последен месец Октомври 2017  Следващ месец
П В С Ч П С Н
week 39 1
week 40 2 3 4 5 6 7 8
week 41 9 10 11 12 13 14 15
week 42 16 17 18 19 20 21 22
week 43 23 24 25 26 27 28 29
week 44 30 31
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
SEO services
Вие се намирате в: Начало Акценти Първо издание на Фестивал на занаятите в Козлодуй

Първо издание на Фестивал на занаятите в Козлодуй

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 

Над петнадесет вида занаяти ще могат да се видят в Козлодуй на 16 и 17 септември. Тогава в Ботев парк ще се проведе първото издание на Фестивал на занаятите – Козлодуй 2017. Основен организатор е Община Козлодуй. В началото на парка ще бъде разположено изложение на местни и национални занаятчии, които ще провеждат работни ателиета и демонстрации на занаяти, характерни за района и страната. Грънчарство, каменоделство, обущарство, пчеларство, ножарство, бакърджийство са част от занаятите, които ще се видят в Козлодуй. Изработване на мебели, лъкове, бижута, тъкане, домашно производство на сирене, кашкавал, печене на питка в трап, плетене на мрежи са също част от интересните дейности, които ще се извършват на поляната в Ботев парк. На празника ще се предлагат ръчно изработени изделия, които са оригинални подаръчни решения за всички ценители на ръчния труд.
Събитието се провежда с изключителното съдействие на пенсионерските клубове от общината. Участие ще вземе и младежкият парламент, чийто членове ще покажат игрите на баба и дядо.
В паралелната програма на Фестивала на занаятите са включени концерти на певчески и танцови колективи от региона, страната и Сърбия.
На 16 септември от 11.00 часа ще се състои детски фолклорен блок. В него ще вземат участие деца от детски градини от Хърлец, Бутан, Елин Пелин, Ихтиман, от общините Мерошина, Медвежда, Свърлиг, Република Сърбия и детска вокална група от Монтана. Шествие на певци и танцьори с народни носии, предвождано от гайдари, ще открие празничната програма на 16-ти септември в 18.00 ч. По време на концерта на сцената ще се представят самодейни състави от община Козлодуй, Софрониево, Долни Вадин, Лесковец и Търнава.
Национален фолклорен ансамбъл „Българе” ще бъде специален гост на Фестивала на занаятите. Техният спектакъл ще се състои на 17-ти септември, неделя, от 19.30 часа.
Форумът се осъществява с подкрепата на: „АЕЦ Козлодуй” ЕАД, ЕТ „АГРО – Светлозар Дичевски“, ДП „РАО“, „СИС-БЕТ“ ЕООД, „Булмекс“ ЕООД, „Тита консулт“ ООД, Валентин Митов, Рекламна къща „Пауни“, „Косаня“ ЕАД, „Тивел“ ЕООД, „Яйца и птици“ АД, „ДДД Груп – дезинфекционнна станция“ ООД, „Мигтех“ ООД, МЦ „Здраве-1“ ЕООД, Зорница Попова, Любомир Йотов, „Клуб 33“, „Интерприборсервиз“ ООД, „АТОМСТРОЙ“ ООД, „Каменови 2011“ ООД, МЦ „Дарис“ ЕООД, Радослав Арабаджиев, „К.Б.Х.“ ЕООД, ЕТ "Хефест - Х" ЕООД, „Енергоремонт - Козлодуй“ ЕООД, „Снепла“ ЕООД, Емилия Карамфилова, ЕТ „Антон Иванов“, „Емко 2009“ ЕООД, „Сириус Секюрити“ ООД, Vivacom, „Скорпио – 05“ ЕООД, „Лори транс – 2010“ ЕООД, „Експрес – Снежанка“ ООД, „Евелен комерс“ ООД, ЕТ „Анишоу“, „Цвети комерс – 2016“ ЕООД.

 

    Kozloduy festival na zanayatite

Добавете коментар

Писането на кирилица е задължително!
Забранено е:
1. Злоупотребата с Емотиконите. Използвайте ги умерено.
2. Превръщането на секцията за коментари в чат стая. За тези цели използвайте създаден за това софтуер.
3. Лош език. Нападки от всякакъв род са неприемливи.
4. Популяризиране на нелегални продукти
Модераторите имат право да редактират и трият коментари, които не отговарят на горните критерии!
5. Писането на латиница.
Колкото по-ясно, грамотно и лесно четимо е написан даден коментар - толкова повече хора ще го прочетат

Пишете грамотно.

Пишете на български.

Пишете на кирилица.

Не използвайте главни букви (писането с главни букви се приема като ВИКАНЕ).

Не е препоръчително и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и др. с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата.


Защитен код
Обнови

Joomla SEF URLs by Artio
Този сайт е създаден в рамките на проект "Община Козлодуй - ефективна, ефикасна и прозрачна общинска администрация в услуга на потребителите", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от Община Козлодуй и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този сайт отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.