Анкета

Участвате ли в благотворителни инициативи?
Резултати

Предстоящи събития

Не са налични събития

Снимки от Козлодуй

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Съобщения ОбС

RSS Новини

feed-image RSS канал

Календар

 Последен месец Септември 2017  Следващ месец
П В С Ч П С Н
week 35 1 2 3
week 36 4 5 6 7 8 9 10
week 37 11 12 13 14 15 16 17
week 38 18 19 20 21 22 23 24
week 39 25 26 27 28 29 30
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
SEO services
Вие се намирате в: Начало Акценти Откриха детската площадка в Козлодуй, построена с подкрепата на АО „Русатом Сервис“

Откриха детската площадка в Козлодуй, построена с подкрепата на АО „Русатом Сервис“

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 

На 11 май 2017 г. в град Козлодуй с голям празник бе открита детска площадка, построена с подкрепата на руската компания АО „РусатомСервис“, част от държавната корпорация „Росатом“, и Община Козлодуй. В церемонията участваха кметът на община Козлодуй, г-жа Маринела Николова, генералният директор на АО „РусатомСервис“ г-н Евгений Салков, Мая Занева председател на ОбС - Козлодуй, Георги Халев - директор "Ядрена енергетика" в "Риск Инженеринг", Владимир Уручев - евродепутат, общински съветници, много граждани и деца от крайдунавския град. Водеща на тържеството бе деветгодишната Снежина, а детската вокална група „Щуротреска“ изпълни детски песни. Така тържествената церемония се превърна в истински детски празник.
„Днес се случва едно важно и хубаво събитие в нашия град – откриваме нова, удобна, безопасна и красива площадка за децата на град Козлодуй“, заяви на церемонията по откриването кметът на Община Козлодуй Маринела Николова. „От името на жителите на град Козлодуй и лично от мое име изразявам нашата голяма благодарност към руската компания „Русатом Сервис“ за прекрасния жест да подари на децата това прекрасно място за игри. Аз съм кмет близо две години и това е първата компания, която е направила такова голямо дарение в полза на Община Козлодуй. Детската площадка се намира в район, в който живеят повече от 2 500 души и сред тях има много млади семейства с малки деца. Вярвам, че това място ще стане любимо на всички тях. Ще се радвам, ако и други компании последват примера на нашите приятели от „Русатом Сервис“, каза още кметът.
„За „Русатом Сервис“ е важно да бъдем не само надежден бизнес партньор, но и социално отговорна компания. През всичките тези години на отлична работа с АЕЦ „Козлодуй“ сме доказали своята отговорност. Аз съм много щастлив, че нашето сътрудничество се разшири с такъв забележителен проект. Да си призная, за мен няма по-голяма радост от това да видя блясъка в очите и щастливите усмивки по лицата на децата. Надявам се децата на Козлодуй да растат здрави и силни, и да създадат много приятелства на тази детска площадка“, отбеляза Евгений Салков.
В края на 2016 г. „Русатом Сервис“, Община Козлодуй и „Риск Инженеринг“ подписаха тристранен договор за изграждане на площадка с детски играчки и съоръжения. Благотворителните средствата за нейното строителство бяха преведени от руската компания на Община Козлодуй. „Риск Инженеринг“ бе ангажиран с контрола по изпълнение на дейностите от страна на подизпълнителите, а АЕЦ „Козлодуй“ и местната управа отговаряха за определянето на мястото за строителството, осветлението, както и издаването на разрешителни и съпътстващи лицензи. Теренът, който избра Общината, се намира в централната част на града, в близост до детска градина и жилищни сгради.
 
thumb IMG 0424
 
 

Добавете коментар

Писането на кирилица е задължително!
Забранено е:
1. Злоупотребата с Емотиконите. Използвайте ги умерено.
2. Превръщането на секцията за коментари в чат стая. За тези цели използвайте създаден за това софтуер.
3. Лош език. Нападки от всякакъв род са неприемливи.
4. Популяризиране на нелегални продукти
Модераторите имат право да редактират и трият коментари, които не отговарят на горните критерии!
5. Писането на латиница.
Колкото по-ясно, грамотно и лесно четимо е написан даден коментар - толкова повече хора ще го прочетат

Пишете грамотно.

Пишете на български.

Пишете на кирилица.

Не използвайте главни букви (писането с главни букви се приема като ВИКАНЕ).

Не е препоръчително и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и др. с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата.


Защитен код
Обнови

Joomla SEF URLs by Artio
Този сайт е създаден в рамките на проект "Община Козлодуй - ефективна, ефикасна и прозрачна общинска администрация в услуга на потребителите", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от Община Козлодуй и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този сайт отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.