Анкета

Участвате ли в благотворителни инициативи?




Резултати

Предстоящи събития

Не са налични събития

Снимки от Козлодуй

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Актуално

RSS Новини

feed-image RSS канал

Календар

 Последен месец Октомври 2017  Следващ месец
П В С Ч П С Н
week 39 1
week 40 2 3 4 5 6 7 8
week 41 9 10 11 12 13 14 15
week 42 16 17 18 19 20 21 22
week 43 23 24 25 26 27 28 29
week 44 30 31
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
SEO services
Вие се намирате в: Начало Акценти Община Козлодуй стартира голям проект за енергийна ефективност

Община Козлодуй стартира голям проект за енергийна ефективност

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 

На 11 октомври в община Козлодуй се проведе откриваща пресконференция по проект „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградата на НУ „Васил Левски“, столовата на СОУ „Христо Ботев“ и сградата на Обединен детски комплекс“. Проектът се финансира от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие по договор за безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-2.001-0080-C01. Продължителността му е до 9 май 2018 година. Бенефициент по проекта е община Козлодуй, а общата стойност на проекта е 835 039.52 лева. От тях отпуснати от Европейския фонд за регионално развитие са 684 283.59 лева, националното финансиране е 120 755.93 лева, а собственото финансиране на общината е на стойност 30 000 лева.
Откриващата пресконференция се проведе в заседателната зала на местната администрация. На събитието присъстваха кметът на общината Маринела Николова, зам.-кметът Юрик Мартинов, който е и ръководител на проекта, представители на институции и администрация. Официален гост на събитието бе областният управител на Враца Малина Николова.
Подробности за проекта разкри инж. Мартинов, който посочи, че към настоящата учебна година във въпросните три заведения има над 500 ученици и около 25 човека персонал.
„Всичките тези сгради са доста стари и в лошо състояние. С реализирането на проекта ние ще успеем да ги обновим и съответно да реализираме мерки за енергийна ефективност. По този начин ще подобрим условията в тях за нашите деца и ученици, както и работната среда на персонала. Очаквам в реализирането на проекта всички заедно да работим усърдно за постигането на качествено изпълнение в срок. Искам да пожелая на всички участници успех в реализацията на започналите дейности“, заяви инж. Мартинов.
Проектът предвижда реализиране на мерки за енергийна ефективност и конструктивно укрепване в трите сгради, които значително ще намалят разходите за отопление и осветление. С реализирането на проекта сградите ще имат удължен експлоатационен срок и на енергийно ефективните инсталации и съоръжения, като в същото време се цели и намаляването на вредните емисии в атмосферата.
Дейностите по проекта са инженеринг, авторски надзор и строителство, строителен надзор, организация и управление на проекта, публична визуализация и одит.
На финала на пресконференцията думата бе дадена на областния управител Малина Николова, която похвали кметът Маринела Николова и екипа й за реализацията на поредния голям проект на територията на общината.
„Винаги се възхищавам се от волята и действията на местните власти да привличат европейско финансиране. Този проект е много важен за образователната инфраструктура и вие знаете, че сте една от общините на територията на областта, която има много качествено реализирани проекти“, заяви Малина Николова.

 

thumb DSC 3391 2

Добавете коментар

Писането на кирилица е задължително!
Забранено е:
1. Злоупотребата с Емотиконите. Използвайте ги умерено.
2. Превръщането на секцията за коментари в чат стая. За тези цели използвайте създаден за това софтуер.
3. Лош език. Нападки от всякакъв род са неприемливи.
4. Популяризиране на нелегални продукти
Модераторите имат право да редактират и трият коментари, които не отговарят на горните критерии!
5. Писането на латиница.
Колкото по-ясно, грамотно и лесно четимо е написан даден коментар - толкова повече хора ще го прочетат

Пишете грамотно.

Пишете на български.

Пишете на кирилица.

Не използвайте главни букви (писането с главни букви се приема като ВИКАНЕ).

Не е препоръчително и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и др. с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата.


Защитен код
Обнови

Joomla SEF URLs by Artio
Този сайт е създаден в рамките на проект "Община Козлодуй - ефективна, ефикасна и прозрачна общинска администрация в услуга на потребителите", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от Община Козлодуй и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този сайт отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.