Анкета

Участвате ли в благотворителни инициативи?
Резултати

Предстоящи събития

Не са налични събития

Снимки от Козлодуй

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

Съобщения ОбС

RSS Новини

feed-image RSS канал

Календар

 Последен месец Септември 2017  Следващ месец
П В С Ч П С Н
week 35 1 2 3
week 36 4 5 6 7 8 9 10
week 37 11 12 13 14 15 16 17
week 38 18 19 20 21 22 23 24
week 39 25 26 27 28 29 30
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
SEO services
Вие се намирате в: Начало Акценти Козлодуй е с нов детски парк

Козлодуй е с нов детски парк

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 

С много детски смях и глъчка, концерт, атракциони, игри и водни забавления, бе открит детският парк – единствен до момента в атомната столица. Младата звезда Крисия, представила България на Детската Евровизия през 2015 година, беше специален гост на празника. Певицата зарадва стотиците деца и родители със своите песни. Детски аниматори се погрижиха за забавленията на децата, присъстващи на откриването.
„Днес се сбъдва една обща мечта – децата на Козлодуй да имат това прекрасно място, в което да прекарват свободното си време. Виждайки детските очи, се убеждавам за пореден път, че всяко усилие си заслужава! Искам да благодаря на архитекта – Мая Чолева за чудесния проект, на изпълнителите от фирма "Интерпром" ЕООД за това, че се съобразиха с всички условия на Община Козлодуй, на народния ни представител Петя Аврамова за това, че подкрепи проекта и помогна за неговото финансиране, на областния управител Малина Николова за постоянното съдействие, което получаваме. И накрая, имам призив към всички наши съграждани - да пазим парка, защото той е наш и от нас зависи колко време ще го ползваме. Пожелавам на всички деца да прекарват незабравими моменти в това кътче от общината, сътворено с много любов и внимание!”, каза кметът Маринела Николова в поздравителното си слово.
„Преди повече от една година, на среща с кмета на общината, ми показаха този прекрасен проект. Тогава всичко беше в папки, на хартия и изглеждаше много добро намерение. Прегърнах идеята за неговата реализация и се опитах да помогна да се осъществи мечтата на децата на Козлодуй, да имат свое място за забавление и почивка. Поздравявам Маринела Николова, че намира сили и ентусиазъм да продължава да работи за своите съграждани. Всички вярваме, че това е ролята на кмета и на местната власт да реализират хубави идеи и да удовлетворяват потребностите на населението. Поздравявам ви с днешния празник. Пожелавам да пазите парка и да го ползвате със здраве!”, обърна се към присъстващите и Петя Аврамова – народен представител.
По време на откриването гост беше и Стойко Захариев – управител на „Интерком” ЕООД – изпълнител на проекта. Той каза по време на откриването: „Това е дълъг и много тежък път, който не става достояние до гражданите. Изграждането на един такъв проект коства много усилия на разнообразни специалисти. Най-трудното мина и това, което се случва днес, много ме радва. Честита придобивка и дано всички се наслаждават на това съоръжение!”.
На празничното събитие бяха гости и Малина Николова – областен управител, общински съветници, архитектите на проекта.
Паркът разполага с четири обособени площадки и фитнес на открито за деца на възраст от 0 до 17 години. Всички площадки са с ударопоглъщаща настилка, има поставени пейки и кошчета за отпадъци. Общата площ, на която се разполагат те, е 655 квадрата. На детските площадки има изградени разнообразни съоръжения, кули, детски телефон, пясъчници, въртележки, тунел, люлки, образователна игра „Опознай България”, пространствена мрежа, спортни уреди и др. атракциони за децата.
Извън съоръженията са монтирани две фонтанки за питейна вода, интерактивен сух фонтан, парково осветление, кътове за отдих и места за сядане, панели за захранване на телефони и електрически уреди, видеонаблюдение. Амфитеатралните трибуни събират 35 седящи места.
1 872 квадрата, oт цялата площ на парка, са затревени. Изградена е геопластика, посадени са храсти, цветя, иглолистни и широколистни дървета.
Изградени са поливна система и водопровод за допълваща вода за водните ефекти. Общата стойност за изграждане на целия парк е 520 000 лева. Сумата е изразходвана за проектиране, изграждане, строителен и авторски надзор, озеленяване, система за видеонаблюдение и поливна система.
Средствата бяха преведени като целева субсидия с решение на Министерски съвет.
През април 2016-та година кметът на общината започна преговори с министър-председателя и министъра на финансите за осигуряване на средствата за изграждането му. Дейно участие в осигуряването на средства взе и Петя Аврамова – народен представител.
Всички съоръжения и площадки в детския парк са сертифицирани от лицензирана фирма, съгласно Наредба № 1 за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

 

thumb Park1 thumb Park2 thumb Park3

Добавете коментар

Писането на кирилица е задължително!
Забранено е:
1. Злоупотребата с Емотиконите. Използвайте ги умерено.
2. Превръщането на секцията за коментари в чат стая. За тези цели използвайте създаден за това софтуер.
3. Лош език. Нападки от всякакъв род са неприемливи.
4. Популяризиране на нелегални продукти
Модераторите имат право да редактират и трият коментари, които не отговарят на горните критерии!
5. Писането на латиница.
Колкото по-ясно, грамотно и лесно четимо е написан даден коментар - толкова повече хора ще го прочетат

Пишете грамотно.

Пишете на български.

Пишете на кирилица.

Не използвайте главни букви (писането с главни букви се приема като ВИКАНЕ).

Не е препоръчително и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и др. с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата.


Защитен код
Обнови

Joomla SEF URLs by Artio
Този сайт е създаден в рамките на проект "Община Козлодуй - ефективна, ефикасна и прозрачна общинска администрация в услуга на потребителите", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от Община Козлодуй и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този сайт отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.