Анкета

Участвате ли в благотворителни инициативи?
Резултати

Предстоящи събития

Не са налични събития

Снимки от Козлодуй

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

RSS Новини

feed-image RSS канал

Календар

 Последен месец Ноември 2017  Следващ месец
П В С Ч П С Н
week 44 1 2 3 4 5
week 45 6 7 8 9 10 11 12
week 46 13 14 15 16 17 18 19
week 47 20 21 22 23 24 25 26
week 48 27 28 29 30
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
SEO services
Вие се намирате в: Начало Акценти 1 ноември – Ден на народните будители

1 ноември – Ден на народните будители

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 

По повод организирането и провеждането на 1 ноември – Ден на народните будители и Факелното шествие, тази година Община Козлодуй предлага иновативен подход към почитта пред паметта на всички светци, възрожденци, революционери, творци, борци и герои. Целта е да се осъвременят традициите. Да се покаже, че будители има и днес, че те са съвременните наследници на миналото, на символа и вярата, и са способни да поддържат жив огъня на просветата. С всеотдайността на духа и делата си, те са искрата от Факела на познанието – искрата, която да запали в душата на народа уважение, респект и преклонение.
Празникът ще започне в Зрителната зала на НЧХП „Христо Ботев-1879”, гр. Козлодуй от 17.30 ч. с мотивиращи беседи от съвременни учители-будители, работещи на територията на общината. Янко Морунов – учител по география в СУ „Св. св. Кирил и Методий”, с. Бутан, ще акцентира върху „Активно общество – активна среда”. Невяна Теодосиева – учител по български език и литература в ОУ „Васил Априлов”, с. Хърлец, ще говори за „Вдъхновени учители – вдъхновени ученици”. Галина Рупчанска – учител по английски език в образователен център „Галекса”, ще представи гледната си точка за съвременните будители.
В 18.10 от НЧХП „Христо Ботев-1879” тръгва Факелно шествие в знак на почит към народните будители от Козлодуй и българските национални герои. То ще премине през паметната плоча на сградата на Читалището – посветена на героите на Козлодуй, загинали в Първата и Втората световна война и ще се отправи към паметната плоча, поставена в чест на 125 години образователно дело в град Козлодуй. Ще продължи към паметника на учителя Младен Павлов Калинов „козлодуйското даскалче” (в двора на храм „Света Троица”), паметната плоча на Христо Ботев и на героите от Балканските войни. Факелният обход ще завърши пред паметника на най-великия българин – Васил Левски. Огненият спектакъл на артистична формация за огнено шоу "Феникс" ще бъде символичният апогей на празника.

 

thumb buditeli-plakat

Добавете коментар

Писането на кирилица е задължително!
Забранено е:
1. Злоупотребата с Емотиконите. Използвайте ги умерено.
2. Превръщането на секцията за коментари в чат стая. За тези цели използвайте създаден за това софтуер.
3. Лош език. Нападки от всякакъв род са неприемливи.
4. Популяризиране на нелегални продукти
Модераторите имат право да редактират и трият коментари, които не отговарят на горните критерии!
5. Писането на латиница.
Колкото по-ясно, грамотно и лесно четимо е написан даден коментар - толкова повече хора ще го прочетат

Пишете грамотно.

Пишете на български.

Пишете на кирилица.

Не използвайте главни букви (писането с главни букви се приема като ВИКАНЕ).

Не е препоръчително и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и др. с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата.


Защитен код
Обнови

Joomla SEF URLs by Artio
Този сайт е създаден в рамките на проект "Община Козлодуй - ефективна, ефикасна и прозрачна общинска администрация в услуга на потребителите", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от Община Козлодуй и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този сайт отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.